De Waalsprong maakt Nijmegen pas echt compleet

De Waalsprong is uniek in Nederland. Niet alleen vanwege zijn groene karakter, maar ook de ligging aan de rivier met het centrum van Nijmegen op een steenworp afstand maken de Waalsprong anders dan welke stadsuitbreiding dan ook. En wat is het nu al een heerlijke plek om te wonen, te leven en te beleven. Nijmegen is populair. De stad groeide de laatste jaren langzaam uit zijn jasje en dus werd er gezocht naar nieuwe woningbouwlocaties in en rond de stad. De sprong over de Waal was meer dan logisch. In de Waalsprong worden uiteindelijk 12.000 woningen gebouwd. Het gedeelte rond Lent wordt het meest stedelijke deel van de Waalsprong. Hier vind je straks ook Hart van De Waalsprong in de wijk Hof van Holland. In de Waalsprong is alles in de buurt De Waalsprong wordt een stadsdeel met uiteenlopende woonsferen en woningen voor iedere portemonnee. En die stad? Je bent er zo via de stadsbrug ‘De Oversteek’. Fietsers pakken de ‘Snelbinder’, waarmee je binnen 15 minuten bij het centraal station of midden in het centrum staat. Het RijnWaalpad biedt een veilige en snelle fietsverbinding met stad en omliggende gemeenten en het OV is goed geregeld met een eigen treinstation (Nijmegen-Lent) en de stads- en regiobussen.

Afstanden tot Hart van de Waalsprong vanaf:

Centrum Nijmegen - 13 minuten fietsen Station Nijmegen-Lent - 5 minuten lopen Woenderskamp - 5 minuten lopen Ressen - 4 minuten met de auto Basisschool - 2 minuten lopen

Een uitgebreide locatiekaart is te vinden op de website

Een groen en waterrijk stadsdeel

De Waaijer, het natuur- en recreatiegebied in de Waalsprong, loopt als een groene long tussen de nieuwe stadswijken door. Het is een gevarieerd groengebied met water, oevers, strand, bos, recreatiegebied en ruimte om te wonen. Midden in het gebied zijn drie grote waterplassen aangelegd, waar je heerlijk kunt recreëren. Daarnaast bieden de Oosterhoutse Waarden en het Rivierpark met Spiegelwaal een unieke gelegenheid om te genieten van het rivier- en uiterwaardenlandschap.

Wonen op historische grond

Wonen in de Waalsprong iets nieuws? Welnee, het gebied is al tienduizenden jaren bewoond. Nederzettingen in de steentijd, Romeinse villa's, forten en kastelen, later chique buitenplaatsen en boeren en tuinders die er vee hielden en gewassen oogstten. De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan in de Waalsprong. Archeologen vonden voorwerpen als ‘het potje van Lent’ ongeveer 2.750 jaar oud, bronzen sieraden in een graf van 2.500 jaar oud, fort Knodsenburg en roadbarriers uit de Tweede Wereldoorlog. Eigenlijk te veel om op te noemen. Hier woon je straks echt op historische grond.