Dit kun je verwachten

De slimste route naar je nieuwe thuis!

Het kopen van een nieuwe woning is geen dagelijkse aangelegenheid. Onze adviseurs van het verkoopteam begeleiden dit proces met de grootste zorg. Bekijk hieronder wat je tegenkomt tijdens de verkoopprocedure.

Stap 1 De reis begint

Ben je klaar voor de woonreis naar jouw ultieme droomwoning? Bekijk dan nu alvast de locatie en de artist impressions en plattegronden van de appartementen. Kies vervolgens het appartement dat het beste bij je past. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg mogelijkheden om jouw huis naar jouw eigen woonwensen in te richten en in te delen. Als je je via de website inschrijft als belangstellende houden we je door middel van nieuwsbrieven op de hoogte over de laatste stand van zaken van de verkoop en geven we je iedere keer weer wat nieuwe informatie over het project.

In deze stap: Bekijk jouw bestemming. Bekijk het aanbod.

Stap 2 Nu kun je sfeer proeven en je laten inspireren en adviseren.

Wij verwachten dat medio juni 2021 de online inschrijving start. Alles wat je wilt weten over de appartementen kan je in de online brochure vinden die vlak voor start verkoop op de website komt te staan. Uiteraard kan je dan ook de verkooptekeningen en technische omschrijving e.d. online downloaden. Ondanks dat straks alle uitgebreide verkoopdocumentatie online beschikbaar is, kan het natuurlijk zijn dat je nog vragen hebt. Daarom zal er nog een webinar georganiseerd worden waarbij een toelichting zal worden gegeven op het project en zoveel mogelijk antwoord zal worden gegeven op de meest voorkomende vragen. De sluitingsdatum voor online inschrijving voor een appartement zal circa 1 week na start verkoop zijn. Je kan je voor meerdere bouwnummers inschrijven. Na sluiting van de inschrijving worden de appartementen digitaal toegewezen.

In deze stap: Binnen enkele dagen na de sluiting van de inschrijving ontvang je bericht over de resultaten van de toewijzing.

Als je in eerste instantie geen appartement krijgt toegewezen worden je gegevens op de reservelijst geplaatst.

Stap 3 Je hebt een bouwnummer toegewezen gekregen; en nu?

Het is zover. Jouw bestemming komt nu echt in zicht. Je hebt een appartement toegewezen gekregen en je krijgt een eerste gesprek met de makelaar. Tijdens het eerste gesprek ontvang je de overige (digitale)verkoopdocumentatie. Na het eerste gesprek krijg je de tijd om alles door te nemen en een definitieve keuze tot aankoop te maken.

In deze stap: Je hebt een bouwnummer toegewezen gekregen. Je krijgt een optie en ontvangt een uitnodiging voor een gesprek met de makelaar. Je neemt alle verkoopdocumentatie door.

Stap 4 Je kunt vertrekken; de ondertekening van de koop- en aannemingsovereenkomst

Voordat je in het 2e gesprek met de makelaar de koop- en aannemingsovereenkomst ondertekent adviseren wij je alvast na te denken over de indeling en afwerking van jouw nieuwe appartement.

In deze stap: Je maakt een definitieve keuze voor jouw woning. Je ondertekent de koop- en aannemingsovereenkomst. Je regelt jouw financiering.

Stap 5 Je bent onderweg; de start van de bouw en de woonadviseur

Je droomappartement is van jou, ook al moet het natuurlijk nog gebouwd worden. Als 70% van de woningen verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is, start de bouw. Naar verwachting zal dit het 4e kwartaal van 2021 zijn. En ondertussen zet je de puntjes op de i. De kopersadviseur van de aannemer Dura Vermeer nodigt je na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst uit voor een koperskeuzegesprek. Hij of zij begeleidt jou verder bij de voor jouw woning beschikbare meerwerkopties en overige meerwerkwensen die helemaal afgestemd zijn op jouw persoonlijke situatie. Voor het sanitair en tegelwerk word je uitgenodigd in de showroom van Thuis. Daarnaast maak je een afspraak met Homestudios voor de keuken en de eventuele vloer- en wandafwerking.

In deze stap: Je bepaalt de definitieve indeling en afwerking van jouw woning bij de woonadviseurs van Dura Vermeer, Thuis en Homestudios. De bouw start als 70% van de huizen verkocht is en de omgevingsvergunning onherroepelijk is. Jouw hypotheek is rond en je gaat naar de notaris.

Stap 6 De bestemming komt in zicht; jouw appartement wordt gebouwd

In deze laatste fase gaat de bouw van jouw appartement van start. Je hebt alles geregeld, jouw eindbestemming van jouw droomappartement komt in zicht. Je wordt indien mogelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de start van de bouw en daarna houden we je op de hoogte van de vorderingen. Daarnaast zullen wij ook een eerste ledenvergadering van de Vereniging van Eigenaren (VvE) organiseren. Het bouwen van een appartementencomplex duurt natuurlijk wat langer dan een woning, maar uiteindelijk is daar natuurlijk dan toch de oplevering van jouw appartement.

In deze stap: Je ontvangt indien mogelijk een uitnodiging om aanwezig te zijn bij de start bouw. Je ontvangt geregeld foto’s en video’s van de voortgang van de bouw. Er worden kijkmiddagen georganiseerd om te kijken hoe jouw appartement gebouwd wordt. Er wordt een VvE vergadering georganiseerd. De oplevering van jouw appartement en de gemeenschappelijke voorzieningen aan de VvE.

Stap 7 Bestemming bereikt

Je droomhuis is opgeleverd en je ontvangt de sleutel. Naar verwachting zal dit 2e helft van 2023 zijn. Hierna is de nazorgfase.

In deze stap: Afhandeling opleveringspunten Uitleg en instructies technische bediening en installaties Meters en meterstanden inzichtelijk Leveringscontracten Financiële afronding Feestelijke opening