Geluid aan: Klik rechts onderin beeldscherm

Nijmegen. Old city, young vibes

Nijmegen is een groene en ruime stad die heel veel te bieden heeft. Aangenaam en plezierig wonen staat voorop. De stad bruist en dat trekt jong en oud naar Nijmegen. Studenten, starters, doorstromers en senioren wonen allemaal met en naast elkaar. En dat geeft de oudste stad van Nederland elke dag weer nieuw elan. 2000 jaar karakter Nijmegen heeft karakter. Al meer dan 2000 jaar! Je voelt je er direct thuis en je kunt er eindeloos dwalen door oude straatjes, langs mooie gevels, de lekkerste winkeltjes en de fijnste restaurants, lunchrooms en cafeetjes. Even een terrasje pakken op de Grote Markt of aan de Waalkade? Uitgebreid tafelen in de oude binnenstad of lekkernijen kopen in een delicatessewinkeltje? Nijmegen smaakt op elke straathoek naar meer.

De beste winkelstad Nijmegen is misschien wel de beste winkelstad van Nederland. De Lange en Stikke Hezelstraat zijn een plaatje op zich met opvallende boetieks, woonwinkels, cadeaushops en horeca. In de Houtstraat vind je veel designzaken en de Tweede Walstraat en Van Welderenstraat staan bol van de speciaalzaken. En dan zouden we bijna de hoofdwinkelstraten vergeten. Als je in Nijmegen niet kunt slagen, slaag je nergens.

Historisch en modern Met de nieuwste stadsslogan ‘Old city, young vibes’, presenteert Nijmegen zich als historische oudste stad van Nederland én als kennisstad met de focus op health en hightech. Maar Nijmegen staat ook bol van de kunst en cultuur. Fraaie musea, tal van podia en de leukste evenementen zoals de Vierdaagse kleuren de stad. En helemaal mooi; Nijmegen heeft relatief veel jonge inwoners. En die worden straks misschien wel jouw nieuwe buren in Hart van de Waalsprong.