DE WAAL­­SPRONG  

De Waalsprong is de nieuwste uitbreidingswijk van Nijmegen en ligt tegenover de binnenstad aan de noordkant van de Waal. Tussen de bestaande dorpen Lent, Oosterhout en Ressen worden in Nijmegen-Noord zo’n 12.000 woningen gebouwd in alle prijsklassen en woningtypen.

Voor Nijmegen-Noord is Hart van de Waalsprong het nieuwe primaire wijkwinkelcentrum.

De demografische kenmerken van het verzorgingsgebied zijn typerend voor een nieuwbouwwijk: veel gezinnen met (jonge) kinderen. Het welvaartsniveau in het verzorgingsgebied ligt iets hoger dan landelijk. De aandacht gaat echter ook uit naar de bouw van woningen en voorzieningen voor starters, alleenstaanden en oudere huishoudens.

Tot de oplevering van het nieuwe winkelcentrum maken de bewoners in de Waalsprong gebruik van de bestaande voorzieningen in de kernen. Oosterhout heeft een klein winkelcentrum met Albert Heijn, Kruidvat, een snackbar en apotheek. In Lent zit Jan Linders. Verspreid door het dorp is een bakker, snackbar en wat horeca te vinden.

 

De cijfers: - bij oplevering van het winkelcentrum (eind 2023) wonen er zo'n 28.000 mensen in Nijmegen-Noord. - het inwonertal in de wijk groeit door naar ruim 33.000 in 2030. - het gemiddeld inkomen in Nijmegen-Noord ligt hoger dan in Nijmegen in z'n geheel.

AFSTANDEN TOT HART VAN DE WAALSPRONG VANUIT:

Centrum Nijmegen - 13 minuten 🚴‍♀️ Station Nijmegen-Lent - 5 minuten 🚶 Woenderskamp - 5 minuten 🚶 Ressen - 4 minuten 🚘 Basisschool - 2 minuten 🚶 (komt in 2023 naast Hart van de Waalsprong) - 12 minuten 🚴‍♀️ - 15 minuten 🚍