Blok Alver

Dit bouwblok grenst aan de noordkant aan de Graaf Alardsingel. Een brede wadi en bomenrij vormen een groene afscheiding met de eengezinswoningen in blok Alver. In het binnenhof parkeren de bewoners. Via de tuinen zijn de woningen te bereiken.

Blok Bliek

Langs de Graaf Alardsingel komt een appartementengebouw met huurwoningen van Portaal. Daarachter komt het parkeerhuis: dé duurzame parkeervoorziening voor het winkelcentrum. Aan de beide zijdes van het parkeerhuis zijn bijzondere hofwoningen ingetekend.

Blok Crevas

Op kruispunt van de Graaf Alardsingel en Margaretha van Mechelensingel markeert het appartementengebouw de entree naar het winkelgebied. In de plint komen twee winkelunits. De rest van blok Crevas bestaat uit woningen met in het binnengebied de parkeerplaatsen voor de bewoners.

Blok Donk

In de plint van gebouw Donk komt grotendeels Aldi omzoomd door kleinere units. Op het dak van de supermarkt komt een parkeervoorziening met laadplein (slim elektrisch laden op basis van zonne-energie). Rondom het blok komen appartementen. Aan de zuidzijde van het blok kijken bewoners van de appartementen leuk uit op het stadsplein.

Blok Elft

In de plint van gebouw Elft bevindt zich supermarkt Albert Heijn. Een deel van de omliggende units liggen aan het versstraatje. Aan de oostzijde en op de voorzieningen komen huurappartementen van Talis, koopwoningen en vrije sectorhuur-appartementen.

Blok F t/m I

Blok F t/m I zijn fase 2 van Hart van de Waalsprong en bestaan hoofdzakelijk uit woningen in vele soorten en maten. De noordzijde van blok F en G hebben in de plint nog enkele units voor niet-dagelijkse winkels als drogisterij of dierenspeciaalzaak en enkele service- en dienstverlenende partijen. Aan de watersingel komt nog een horecaunit.