NIJMEGEN

OLD CITY

YOUNG VIBES

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, ligt aan de oever van de Waal. Nijmegen telt op 1 januari 2020 een kleine 178.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Gelderland.

Met de nieuwste stadsslogan ‘Old city, young vibes’, kiest Nijmegen voor twee speerpunten: als historische oudste stad van Nederland én Nijmegen als kennisstad met de focus op health en hightech. Door de aanwezigheid van een academisch ziekenhuis, het Radboud Universitair Medisch Centrum, de Radboud Universiteit en diverse Hogescholen heeft de stad een grote aantrekkingskracht. Het opleidingsniveau in Nijmegen is dan ook hoog. Nijmegen kent een relatief jonge populatie. Veel van de startende gezinnen trekken naar Nijmegen-Noord.

De Nijmeegse binnenstad is een aantrekkelijk winkel- en uitgaansgebied met een hoge belevingswaarde. In de hoofdwinkelstraten Burchtstraat, Broerstraat en de Molenstraat bevinden zich de grotere en bekende ketens. In de omliggende historische winkelstraten zoals de Houtstraat en Lange en Stikke Hezelstraat vind je vooral de kleinere en unieke speciaalzaken. De Marikenstraat is de ‘koopgoot’ van Nijmegen die inmiddels ook al weer 20 jaar bestaat. De Grote Markt en het Koningsplein zijn één van de vele gezellige pleintjes om na het shoppen even wat te drinken of te eten.

Hart van de Waalsprong in Nijmegen-Noord richt zich met name op de dagelijkse- en weekboodschappen en biedt ook ruimte voor een hapje en een drankje.